19 wrz 2016

YORKSHIRE PUDDING Z CHORIZO I NATKĄ



SKŁADNIKI:

12 yorkshire pudding

1 chorizo ja dałam z chilli

2 plastry sera żółtego

natka pietruszki ok 6 łyżeczek

sos do yorkshire pudding ja dałam ketchup

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


 Mrożone yorkshire pudding wykładam na papier do pieczenia.


Chorizo kroję na plastry.
 Natkę pietruszki drobno siekam.
 Ser żółty kroję na plastry pionowe i zwijam w ruloniki.

Na yorkshire pudding kładę po kolei plasry pikantnego chorizo, ja dałam po 2-3, pół łyżeczki posiekanej natki pietruszki, oraz po 2 ruloniki sera żółtego. 
Wkładam do piekanika na ok 5 min, góra-dó na 180 stopni. Podaję ciepłe z ketchupem lub sosem czosnkowym.

Znakomita przekąska.

Smacznego.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF