15 wrz 2016

KALAFIOROWO WARZYWNA Z KASZĄ

SKŁADNIKI:


2 litry wody

2 marchewki

1 pietruszka

1 seler naciowy

1 kalafior

5 pomidorków koktajlowych

1 kostka rosołowa

1 łyżka vegety

pieprz

3-4 ziarna angielskie

1-2 liście laurowe

1/3 szklanki kaszy jęczmiennej

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


 Do garnka wlewam wodę. Warzywa obieram. Kroję w mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe nie obieram wkładam w całości. Gotuję.

Kiedy warzywa będą miękkie dodaję vegetę,liść laurowy i pieprz. Całość zestawiam z palnika i blenduję.

Następnie ponownie gotuję. Wsypuję kaszę. I gotuję do miękkości. Podaję zupę na gorąco. Smacznego

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF