CIASTECZKA ZBOŻOWE O SMAKU CYTRYNOWYM
SKŁADNIKI:
2/3 szklanki mąki zbożowej
2/3 szklanki mąki pszennej tortowej
150 g zimnego masła
2 jajka L
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sok z polowy cytryny
100 g cukru najlepiej trzcinowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Wszystkie składniki ciasteczek łączymy ze sobą. Masło kroję je w kostkę by było łatwiej wyrabiać.
Ciasto wyrabiam na jednolitą masę. Kulkę owijam folią spożywczą i
wkładam do lodówki na min 30 min. Po upływie tego czasu wyciągam kulę a
następnie wałkuję ciasto na grubość ok 5 mm i wycinam krążki lub inne
figurki.
Układam na papierze do pieczenia. Piekę ok 15 min w 180 stopniach.
SMACZNEGO :)
2 komentarze:
Robiłam pyszne są Polecam i Ja :)
Pycha. I ta mąka. Super
Prześlij komentarz