26 paź 2016

KINDER COUNTRY-CIASTO BEZ PIECZENIA


SKŁADNIKI:

 

Biała Masa

 
350 ml Śmietany 30%

1,5 tabliczki czekolady białej

1 serek mascarpone

200 g preparowanej pszenicy

 

Ciemna masa

350 ml Śmietany 30 %

1,5 tabliczki gorzkiej czekolady


Dodatkowo
250 g herbatników

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 Na samym początku przygotowuję masę białą.

 Za pomocą miksera ubijam na sztywno śmietankę.

 W kąpieli wodnej rozpuszczam białą czekoladę.
Do ubitej śmietany dodaję czekoladę, serek oraz preparowaną pszenicę. 

 Wszystko dokładnie mieszam ze sobą. 

W tortownicy układam herbatniki. 

Następnie wylewam biała masę.
W osobnym naczyniu przygotowuję ciemną masę. 

Ubijam śmietankę na sztywno a w kąpieli wodnej rozpuszczam gorzką czekoladę.

 Mieszam ze sobą.


Na białą masę układam herbatniki a następnie wylewam ciemna masę.


Górę posypuję preparowaną pszenicą. 

Wkładam do lodówki na minimum cała noc.

Smacznego.

3 komentarze:

Olka pisze...

Uwielbiam takie ciasta.

patkauk87 pisze...

Postaram się dawać więcej takich przepisów na szybkie i łatwe ciasta bez pieczenia.

Ja pisze...

Nigdy nie robiłam takiego ciasta muszę przetestować :)

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF