SKŁADNIKI:
Biała Masa
350 ml Śmietany 30%
1,5 tabliczki czekolady białej
1 serek mascarpone
200 g preparowanej pszenicy
Ciemna masa
350 ml Śmietany 30 %
1,5 tabliczki gorzkiej czekolady
Dodatkowo
250 g herbatników
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Na samym początku przygotowuję masę białą.
Za pomocą miksera ubijam na
sztywno śmietankę.
W kąpieli wodnej rozpuszczam białą czekoladę.
Do ubitej śmietany dodaję czekoladę, serek oraz preparowaną pszenicę.
Wszystko dokładnie mieszam ze sobą.
W tortownicy układam herbatniki.
Następnie wylewam biała masę.
W osobnym naczyniu przygotowuję ciemną masę.
Ubijam śmietankę na sztywno
a w kąpieli wodnej rozpuszczam gorzką czekoladę.
Mieszam ze sobą.
Na białą masę układam herbatniki a następnie wylewam ciemna masę.
Górę posypuję preparowaną pszenicą.
Wkładam do lodówki na minimum cała noc.
Smacznego.
3 komentarze:
Uwielbiam takie ciasta.
Postaram się dawać więcej takich przepisów na szybkie i łatwe ciasta bez pieczenia.
Nigdy nie robiłam takiego ciasta muszę przetestować :)
Prześlij komentarz