SKŁADNIKI:
200 g makaronu
500 g mięsa mielonego z indyka
100 g fasoli czerwonej z puszki
1 cebula
500 ml przecieru pomidorowego
150 ml wody
Olej do smażenia
Przyprawy:sól, pieprz, czosnek, papryka czerwona
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Makaron gotuję jak na instrukcji na opakowaniu. Na rozgrzaną patelnię
wlewam olej. Następnie wkładam mięso mielone z indyka. Doprawiam
przyprawami smażę aż będzie złote.
Między czasie cebulkę obieram i kroję w kostkę. Dodaję do mięsa. Mięso
podlewam 100 ml wody i dodaję przecier pomidorowy. Mieszam.
Następnie dodaję fasolę z puszki. Dalej mieszam. Zmniejszam ogień i duszę ok 10 min co jakiś czas mieszając.
Do dużego naczynia przekładam makaron i przelewam sos z mięsem. Całość dokładnie mieszam. Podaję na ciepło.
3 komentarze:
Uwielbiam.
Więcej tego typu przepisów!! Może z dodatkiem Ryby?
W najbliższym czasie chętnie wykonam i wstawie :)
Prześlij komentarz