SKŁADNIKI:
- 1 jajko
- 125 ml oleju
- 125 ml mleka
- 350 g mąki pszennej
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 200 g cukru trzcinowego
- 4 łyżki kakao
- 200 g gorzkiej czekolady min 60 % kakao
- 4 łyżeczki ekstraktu lawendowego
Jajka, olej mleko i ekstrakt lawendowy mieszamy za pomocą miksera.
Gorzką czekoladę rozstapiamy. Dodajemy do ubitych składników.
Dodajemy kakao, mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Znów miksujemy za pomocą miksera na jednolitą masę.
Rozgrzewamy pikarnik na 180 stopni.
Foremki na babeczki wykładamy na blachę.
Ciasto przekładamy do foremek na 3/4 foremki.
Pieczemy ok 30 minut. Do tzw suchego patyczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz