SKŁADNIKI:
- 20 dag pieczarek
- 2 szalotki
- 1 ząbek czosnku
- 20 dag makaronu penne
- 100 ml śmietany 18%
- Przyprawy: pieprz i sól, suszona pietruszka, czerwona papryka
- masło do smażenia
Pieczarki myję kroję w kostkę lub plastry.
Szalotkę obieram i drobno kroję.
Czosnek drobno kroję.
Na patelni rozgrzewam masło wkładam szalotkę i czosnek a następnie pieczarki.
Doprawiam podlewam wodą i duszę ok 10min co jakis czas dolewam wodę.
Nastepnie zdejmuję z palnika i dodaję śmietanę.
Międzyczasie gotuję penne jak podane w instrukcji na opakowaniu.
Do miski wkladam makaron a następnie dodaję sos. Dokladnie mieszam.
Podaje na cieplo. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz