- 500 g mięsa mielonego z indyka
- 100 g kaszy kusku
- 500 ml przecieru pomidorowego
- 100 g szpinaku
- 10 dag tartego sera żółtego
- Przyprawy:sól i pieprz, czosnek granulowany, suszona natka pietruszki, papryka czerwona
Na rozgrzaną patelnię wkładam mięso mielone z indyka. Dodaję sól i pieprz i smażę na rumiano. Międzyczasie robię kaszę kuskus tak jak na opakowaniu.
Do mięsa dodaję szpinak, mieszam. Dodaję przyprawy i czosnek. Następnie dodaję kaszę kuskus.
Wszystko dokładnie mieszam i nadal smażę ok 2 min co jakiś czas mieszając.
Na koniec dodaję przecier pomidorowy, mieszam i znów duszę jeszcze ok 2 min.
Wkładam do miseczek i posypuję tartym serem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz