SKŁADNIKI:
- 200 g makaronu penne
- 1 puszka tuńczyka z wody
- oliwki ok 10 szt
- 2 szalotki
- 1 słoik pesto pomidorowe
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
- 10 dag sera żółtego tartego
Makaron gotuję tak jak na opakowaniu. W międzyczasie tuńczyka odcedzam z wody i przekładam do miski. Szalotki bardzo drobno siekam i dodaję do tuńczyka.
Następnie dodaję kukurydzę i drobno pokrojone oliwki. Kiedy makaron sie ugotuje odcedzam z wody.
Tuńczyka wraz z cebulą, oliwkami i kukurydzą przekładam do garnka o grubym dnie i dodaję pesto pomidorowe.
Całość podgrzewam na dużym ogniu ok 3 min co jakiś czas mieszając. Następnie łącze z makaronem. Mieszam dokładnie.
Posypuję tartym serem żółtym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz