10 lis 2016

PENNE Z TUŃCZYKIEM I PESTO


SKŁADNIKI:
  • 200 g makaronu penne
  • 1 puszka tuńczyka z wody
  • oliwki ok 10 szt
  • 2 szalotki
  • 1 słoik pesto pomidorowe
  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
  • 10 dag sera żółtego tartego
PRZYGOTOWANIE:

 Makaron gotuję tak jak na opakowaniu. W międzyczasie tuńczyka odcedzam z wody i przekładam do miski. Szalotki bardzo drobno siekam i dodaję do tuńczyka.

Następnie dodaję kukurydzę i drobno pokrojone oliwki. Kiedy makaron sie ugotuje odcedzam z wody.

Tuńczyka wraz z cebulą, oliwkami i kukurydzą przekładam do garnka o grubym dnie i dodaję pesto pomidorowe.

Całość podgrzewam na dużym ogniu ok 3 min co jakiś czas mieszając. Następnie łącze z makaronem. Mieszam dokładnie.

Posypuję tartym serem żółtym. 

Brak komentarzy:

Printfriendly

Print Friendly and PDF