17 lis 2016

KRUCHE CIASTO Z PIECZARKAMI I POREM



SKŁADNIKI:
  • 20 dag pieczarek
  • 1 por
  • 380 g ciasta kruchego
  • przyprawy:sól i pieprz, chilli, pietruszka, bazylia
  • koncentrat pomidorowy
  • 15 dag tartego sera żółtego np. Cheddar
PRZYGOTOWANIE:

 Pieczarki myję i kroję w plastry.
 Pora obieram i myję kroję drobno.
 Na patelni rozgrzewam masło dodaję pieczarki i pora, doprawiam i smażę.

Po upływie ok 2 min zaczynam dusić. 

Podlewam ok 50 ml wodą, dodaję koncentrat pomidorowy.
Kruche ciasto dzielę na pół. Smaruję koncentratem pomidorowym. Doprawiam. Posypuję tartym serem. Nakładam farsz. Całość wkładam do piekarnika na 180 stopni na 30 min.

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

pysznie tu :)

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF