6 lis 2016

WARZYWNA ZUPA Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ


SKŁADNIKI:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • 3 litry wody
  • 150 g mieszanki warzywnej ja dałam mrożonek
  • 1 /2 szklanki kaszy jęczmiennej
  • Przyprawy:sól, pieprz, liść laurowy, zie angielskie, wegeta
  • Jogurt naturalny.
PRZYGOTOWANIE:

 Do garnka na zupę wlewam ok 3 litrów wody. 
Następnie wkładam dwa filety z kurczaka, ziele angielskie, liść laurowy, łyżeczkę pieprzu i wegety. Gotuję ok 20 min.

Następnie dodaję mieszankę warzyw i wsypuję kaszę. Gotuję aż kasza będzie miękka.

Zupę przelewam do miseczek. Do każdej porcji dodaję łyżkę jogurtu naturalnego.

Smacznego.  

3 komentarze:

Anonimowy pisze...

UWIELBIAM TAKIE ZUPY :)

Kcalmar pisze...

Uwielbiam takie zupki:) Z aplikacją kcalmar takie gotuję:)

patkauk87 pisze...

O tak :)

Printfriendly

Print Friendly and PDF