28 gru 2016

JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI I OGÓRKIEM KISZONYM


SKŁADNIKI:
  • 10 jajek
  • 2 ogórki konserwowe
  • 6 pieczarek
  • 1 szalotka
  • Suszony koper do posypania
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 łyżki majonezu
PRZYGOTOWANIE:

 Jajka gotuję na twardo. Między czasie pieczarki myję i kroję w kostkę. Szalotkę obieram i kroję w kostkę kostkę.

Na patelni rozgrzewam łyżkę masła a nastepnie smażę pieczarki i szalotke na rumiano. Dodaję sól i pieprz. Studzę.

Ogórka kiszonego kroję w drobną kostkę. Pieczarki, szalotkę i ogórki łącze ze sobą dodaję majonez i przyprawy. Mieszam.

Jajka obieram kroję na połówki na górę za pomocą łyżeczki kładę farsz.Posypuję suszonym koprem.

2 komentarze:

https://kuchniabellissima.wordpress.com/ pisze...

Taka przekąska musi być pyszna! Przepis przyda się na imprezę! :)

patkauk87 pisze...

ZDECYDOWANIE :)

Printfriendly

Print Friendly and PDF