SKŁADNIKI:
Farsz
- 1 kg kapusty kiszonej w słoiku
- 20 dag pieczarek
- 2 szalotki
- Sól i pieprz do smaku
- Papryka czerwona słodka ok 2 łyżki
Dodatkowo
- 16 Naleśników na krokiety
- 3 jajka
- 100 ml mleka
- 200 g bułki tartej
- Sól i pieprz do smaku
- Olej rzepakowy do smażenia
Kapustę ze słoika przekładam do garna i zalewam gorącą wodą. Gotuję ok 20 min a następnie płukam zimną wodą. Odcedzam. Kroję drobno.
Pieczarki obieram kroję w kostkę. Szalotkę obieram i również kroję w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wylewam olej i smażę pieczarki i szalotkę na rumiano. Dodaję przyprawy. Przekładam do miski.
Następnie na patelnię wylewam olej i dodaję kapustę smażę ok 10 min na małym ogniu. Dodaję przyprawy.
Przekładam do miski i wszystko dokładnie mieszam. Faszeruje naleśniki i składam. Obtaczam w jajku a następnie w bułce.
Smażę na rumiano. Podaję z czerwonym barszczem. SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz