28 gru 2016

KROKIETY Z KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ I PIECZARKAMI


SKŁADNIKI:


Farsz

  • 1 kg kapusty kiszonej w słoiku
  • 20 dag pieczarek
  • 2 szalotki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Papryka czerwona słodka ok 2 łyżki

Dodatkowo

  • 16 Naleśników na krokiety
  • 3 jajka
  • 100 ml mleka
  • 200 g bułki tartej
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej rzepakowy do smażenia
PRZYGOTOWANIE:

 Kapustę ze słoika przekładam do garna i zalewam gorącą wodą. Gotuję ok 20 min a następnie płukam zimną wodą. Odcedzam. Kroję drobno.

Pieczarki obieram kroję w kostkę. Szalotkę obieram i również kroję w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wylewam olej i smażę pieczarki i szalotkę na rumiano. Dodaję przyprawy. Przekładam do miski.

  Następnie na patelnię wylewam olej i dodaję kapustę smażę ok 10 min na małym ogniu. Dodaję przyprawy.

  Przekładam do miski i wszystko dokładnie mieszam. Faszeruje naleśniki i składam. Obtaczam w jajku a następnie w bułce.

Smażę na rumiano. Podaję z czerwonym barszczem. SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF