8 sty 2017

GRILLOWANY TUŃCZYK W KOPERKU


SKŁADNIKI:

Ryba

  • Świeży filet z tuńczyka ok 700 g

Marynata

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka suszonego koperku
  • 1 /2 łyżeczki pieprzu i soli

Dodatkowo

  • 4 plastry cytryny
  • Mix sałat
PRZYGOTOWANIE:

 Filety z tuńczyka myję następnie kroję na 4 części po ok 200 g każdy. Osuszam ręcznikiem papierowym.

Następnie robię marynatę. Wszystkie składniki marynaty łącze ze sobą.

Tuńczyka smaruję marynatą z obu stron. Następnie wstawiam do lodówki na ok 30 min.

Na rozgrzaną patelnię grillową wykładam rybę. Grilluję z obu stron po ok 2 min.

Podaję z cytryną i mixem sałat. 

2 komentarze:

piegusek pisze...

szkoda, że u mnie z dostępnością świeżego tuńczyka krucho...chętnie bym spróbowała:)

patkauk87 pisze...

to może mrożony? A jak nie ma nadal to trzeba poczekać na jakąś okazję. Polecam bo smak zaskakuje:)

Printfriendly

Print Friendly and PDF