SKŁADNIKI:
Ryba
- Świeży filet z tuńczyka ok 700 g
Marynata
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka suszonego koperku
- 1 /2 łyżeczki pieprzu i soli
Dodatkowo
- 4 plastry cytryny
- Mix sałat
Filety z tuńczyka myję następnie kroję na 4 części po ok 200 g każdy. Osuszam ręcznikiem papierowym.
Następnie robię marynatę. Wszystkie składniki marynaty łącze ze sobą.
Tuńczyka smaruję marynatą z obu stron. Następnie wstawiam do lodówki na ok 30 min.
Na rozgrzaną patelnię grillową wykładam rybę. Grilluję z obu stron po ok 2 min.
Podaję z cytryną i mixem sałat.
2 komentarze:
szkoda, że u mnie z dostępnością świeżego tuńczyka krucho...chętnie bym spróbowała:)
to może mrożony? A jak nie ma nadal to trzeba poczekać na jakąś okazję. Polecam bo smak zaskakuje:)
Prześlij komentarz