31 sty 2017

PASTA CHRZANOWA Z POREM

Lubicie pasty? Ja kocham, są dla mnie idealny zamiennikiem typowej kanpki z wędliną czy z serem żółtym. Pasty można tworzyć tak naprawdę ze wszytskiego z warzyw, grochu, mięsa czy ryb. Dziś zupełnie odmienna pasta bez mięsa bez ryb :) Pyszna pasta chrzanowa idealna do świeżego pieczywa.Zapraszam i Smacznego :)



SKŁADNIKI:

  • 4 jajka na twardo
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 por tylko biała cześć
  • 1 /2 natki pietruszki
  • 3 łyżki tartego Ser żółtego np. Cheddar
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki tartego chrzanu
  • Sól i pieprz do smaku


PRZYGOTOWANIE:
 Jajka obiera. I trę na tarce na grubych oczkach. Dodaję potarty ser żółty. Pora myję i drobno siekam.

Dodaję do miski. Ogórki konserwowe drobno siekam dodaję do miski. Natkę pietruszki również drobno siekam i dodaję do pozostałych składników.

Na koniec dodaję sól i pieprz do smaku, chrzan, jogurt naturalny oraz majonez. Wszystko ze sobą mieszam.

 

3 komentarze:

Julia Laszuk pisze...

Wygląda cudownie.:)
https://jaglusia.wordpress.com/

Anonimowy pisze...

A smakuje mniam robiłam. Polecam.

Martyna Cieślińska pisze...

Kocham chrzan jest do tego bardzo zdrowy. Muszę zrobić tą pastę wyglada smakowicie😀 pozdrawiam i w wolnej chwili zapraszam do mnie www.wpuszczonawmaliny.blogspot.com🌱🌱🌱

Printfriendly

Print Friendly and PDF