Lubicie pasty? Ja kocham, są dla mnie idealny zamiennikiem typowej kanpki z wędliną czy z serem żółtym. Pasty można tworzyć tak naprawdę ze wszytskiego z warzyw, grochu, mięsa czy ryb. Dziś zupełnie odmienna pasta bez mięsa bez ryb :) Pyszna pasta chrzanowa idealna do świeżego pieczywa.Zapraszam i Smacznego :)
SKŁADNIKI:
- 4 jajka na twardo
- 3 ogórki konserwowe
- 1 por tylko biała cześć
- 1 /2 natki pietruszki
- 3 łyżki tartego Ser żółtego np. Cheddar
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki tartego chrzanu
- Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Jajka obiera. I trę na tarce na grubych oczkach. Dodaję potarty ser żółty. Pora myję i drobno siekam.
Dodaję do miski. Ogórki konserwowe drobno siekam dodaję do miski. Natkę pietruszki również drobno siekam i dodaję do pozostałych składników.
Na koniec dodaję sól i pieprz do smaku, chrzan, jogurt naturalny oraz majonez. Wszystko ze sobą mieszam.
3 komentarze:
Wygląda cudownie.:)
https://jaglusia.wordpress.com/
A smakuje mniam robiłam. Polecam.
Kocham chrzan jest do tego bardzo zdrowy. Muszę zrobić tą pastę wyglada smakowicie😀 pozdrawiam i w wolnej chwili zapraszam do mnie www.wpuszczonawmaliny.blogspot.com🌱🌱🌱
Prześlij komentarz