SKŁADNIKI:
- 400 g mięsa mielonego z indyka
- 2 jajka
- 5 łyżek płatków owsianych
- 1 kulka mozzarella
- 1 /2 natki pietruszki
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- Przyprawy= sól i pieprz do smaku,
- 1 łyżeczka =papryka czerwona słodka, czosnek granulowany
- 1 łyżka = płatków papryki czerwonej suszonej
Do miski przekładam wszystkie składniki pulpecików również mięso. Dokładnie łącze ze sobą wszystkie składniki.
Formuję kulki takie by mieściły się w dłoni. Układam na papierze, którym wyłożyłam blachę.
Piekę pulpeciki ok 45 min w 180 stopniach, Góra - dół. Podaję z mixem sałat oraz kaszą pęczak.
Smacznego.
1 komentarz:
Pyszności!
Prześlij komentarz