31 sty 2017

PULPETY PIECZONE Z INDYKA I MOZZARELLĄ



SKŁADNIKI:


  • 400 g mięsa mielonego z indyka
  • 2 jajka
  • 5 łyżek płatków owsianych
  • 1 kulka mozzarella
  • 1 /2 natki pietruszki
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • Przyprawy= sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka =papryka czerwona słodka, czosnek granulowany
  • 1 łyżka = płatków papryki czerwonej suszonej
PRZYGOTOWANIE:
 Do miski przekładam wszystkie składniki pulpecików również mięso. Dokładnie łącze ze sobą wszystkie składniki.

Formuję kulki takie by mieściły się w dłoni. Układam na papierze, którym wyłożyłam blachę.

Piekę pulpeciki ok 45 min w 180 stopniach, Góra - dół. Podaję z mixem sałat oraz kaszą pęczak.

Smacznego.




DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF