19 sty 2017

TARTALETKI Z CHORIZO


SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 chorizo
  • 6 pieczarek
  • 1 czerwona cebula
  • 15 dag sera żółtego tartego
  • Koncentrat pomidorowy
  • Sól i pieprz do smaku
  • Suszona bazylia
PRZYGOTOWANIE:
 Ciasto rozwałkowuję smaruję koncentratem pomidorowym, posypuję solą i pieprzem oraz bazylią.

Ciasto dzielę na ok 11 kawałków. Z ostatniego wycinam paski tak by było ok 30 sztuk.

Pieczarki myję i kroję w kostkę. Chorizo kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję drobno. Składniki kładę na ciasto a następnie posypuję serem żółtym. Na ciasto kładę trzy paski ciasta.

Piekę ok 25 min w 180 stopniach.

 

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF