19 sty 2017

TARTALETKI Z CUKINIĄ I PIECZARKAMI


SKŁADNIKI:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 cukinia
  • 6 pieczarek
  • 1 5 dag sera żółtego tartego
  • Koncentrat pomidorowy
  • Pieprz i sól
  • 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego
PRZYGOTOWANIE:
 Ciasto lekko rozwałkowuję. W ciasta wycinam 10 kwadratów. Każdy kwadrat smaruję koncentratem pomidorowym a następnie posypuję serem żółtym tartym.

Pieczarki i cukinię obieram kroję w kostkę. Posypuję solą i pieprzem oraz niedźwiedzim czosnkiem.

Brzegi kwadratów zawijam do środka. Kwadraciki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Piekę ok 30 minut w 180 stopniach. Podaję z ulubionym sosem.  

1 komentarz:

Julia Laszuk pisze...

Takie tartaletki są idealne na jakieś przyjęcie. :)
https://jaglusia.wordpress.com/

Printfriendly

Print Friendly and PDF