SKŁADNIKI:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 cukinia
- 6 pieczarek
- 1 5 dag sera żółtego tartego
- Koncentrat pomidorowy
- Pieprz i sól
- 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego
Ciasto lekko rozwałkowuję. W ciasta wycinam 10 kwadratów. Każdy kwadrat smaruję koncentratem pomidorowym a następnie posypuję serem żółtym tartym.
Pieczarki i cukinię obieram kroję w kostkę. Posypuję solą i pieprzem oraz niedźwiedzim czosnkiem.
Brzegi kwadratów zawijam do środka. Kwadraciki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekę ok 30 minut w 180 stopniach. Podaję z ulubionym sosem.
1 komentarz:
Takie tartaletki są idealne na jakieś przyjęcie. :)
https://jaglusia.wordpress.com/
Prześlij komentarz