SKŁADNIKI:
- 2 jajka
- 1 Garść jarmużu
- 1 łyżeczka płatków papryki
- Szczypta soli
- Szczypta pieprzu
- Dodatkowo 2 rzodkiewki
PRZYGOTOWANIE:
Jajka wbijam do miseczki i rozbijam dokładnie widelcem. Dodaję sól ja
użyłam czarnej oraz łyżeczkę płatków papryki czerwonej oraz szczyptę
pieprzu. Mieszam.
Na rozgrzaną patelnię wylewam jajka. Za pomocą drewnianej łyżki mieszam aż jajka się zetną tak jak lubimy. Dodaję umyty i drobmo posiekany jarmuż. Mieszam jeszcze chwilę i zdejmuję z ognia. Podaję z plasterkami rzodkiewki.
Na rozgrzaną patelnię wylewam jajka. Za pomocą drewnianej łyżki mieszam aż jajka się zetną tak jak lubimy. Dodaję umyty i drobmo posiekany jarmuż. Mieszam jeszcze chwilę i zdejmuję z ognia. Podaję z plasterkami rzodkiewki.
2 komentarze:
Uwielbiam i jaglankę i jarmuż, ale nie jadłam ich razem, więc chętnie spróbuję :)
ja jaglanki też nie :) ale jajaecznica z jarmużem jest pyszna:)
Prześlij komentarz