Kurczak tikka masala, idealny, kruchy o wyraźnym smaku. Robi się go bardzo szybko. Jest łatwy w przygotowaniu. Wystarczy mieć piekarnik i woreczek do pieczenia. Kurczak tikka nadaje się idealnie do obiadu, sałatek czy kanapek. Polecam.
SKŁADNIKI:
- 1 filet z kurczaka podwójny
Marynata
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 3 łyżki pasty curry tikka masala
- Sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 1 łyżeczka papryki chilli
PRZYGOTOWANIE:
Filet z kurczaka myję i kroję w paski. Do miski przekładam składniki
marynaty. Łącze dokładnie.
Mięso marynuje.
Wkładam do lodówki na min 30
min. Przekładam do woreczka do pieczenia.
Piekę w woreczku ok 50 min w 180 stopniach.
Piekę w woreczku ok 50 min w 180 stopniach.
Podaję na ciepło do ziemniaków, kasz czy ryżu.
Można również podawać do kanapek.
Można również podawać do kanapek.
SMACZNEGO :)
1 komentarz:
Przepyszne :)
Prześlij komentarz