22 lut 2017

KURCZAK TIKKA MASALA


Kurczak tikka masala, idealny, kruchy o wyraźnym smaku. Robi się go bardzo szybko. Jest łatwy w przygotowaniu. Wystarczy mieć piekarnik i woreczek do pieczenia. Kurczak tikka nadaje się idealnie do obiadu, sałatek czy kanapek. Polecam.
SKŁADNIKI:
  • 1 filet z kurczaka podwójny

Marynata

  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 3 łyżki pasty curry tikka masala
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka papryki chilli
PRZYGOTOWANIE:

 Filet z kurczaka myję i kroję w paski. Do miski przekładam składniki marynaty. Łącze dokładnie. 
Mięso marynuje. 
Wkładam do lodówki na min 30 min. Przekładam do woreczka do pieczenia.

Piekę w woreczku ok 50 min w 180 stopniach.
 Podaję na ciepło do ziemniaków, kasz czy ryżu.

Można również podawać do kanapek. 

SMACZNEGO :)

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

Przepyszne :)

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF