SKŁADNIKI:
- 200 g makaronu rurki
- 500 g mięsa mielonego wołowego
- 3 marchewki
- 500 ml przecieru pomidorowego
- Sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
- 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 1 łyżka przyprawy gyros
- 1 łyżeczka bazyli
- Olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Makaron gotuję w osolonej wodzie tak jak w instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewam olej i wkładam mięso.
Na patelni rozgrzewam olej i wkładam mięso.
Smażę na rumiano.
Dodaję przyprawy a następnie dodaję przecier pomidorowy.
Duszę dalej.
Marchewkę obieram następnie za pomocą obieraczki kroję wstążki. Dodaję do mięsa.
Marchewkę obieram następnie za pomocą obieraczki kroję wstążki. Dodaję do mięsa.
Duszę aż sos będzie gęsty. Dodaję makaron.
Całość mieszam.
Podaję na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz