Domowe Fast foody , o niebo lepsze od tych "kupnych", zdrowsze, tańsze. Smakują wyśmienicie . Dlatego dziś chcę Was zaprosić do wypróbowania przepisu na Burgery z mięsem z indyka i duszonymi pieczarkami.
SKŁADNIKI:
6 kotletów do burgerów PRZEPIS
6 plastrów ser żółtego
6 bułek np. Kajzerek
12 plastrów ogórków konserwowych
6 kawałków jarmużu
6 bułek np. Kajzerek
12 plastrów ogórków konserwowych
6 kawałków jarmużu
Pieczarki lub PRZEPIS
20 dag pieczarek
1 natka pietruszki
2 łyżki masła
1 łyżeczka czosnku mielonego
1 łyżka papryki czerwonej
sól i pieprz do smaku
Sos
3 łyżki ketchupu
2 łyżki majonezu
2 łyżki drobno posiekanej natki
PRZYGOTOWANIE:
Pieczarki myję a nastepnie kroję w plastry. W garnku na rozgrzanym maśle
smażę na rumiano pieczarki, dodaję sól i pieprz oraz paprykę słodką
oraz drobno posiekaną natkę pietruszki.
Bułki rozkrajam na pół. Następnie kładę plaster sera. Wkladam do piekarnika na 10 min w 180 stopniach by ser się rozstopil.
Następnie polewam sosem, kładę plastry ogórka, ciepłe mięso i ciepłe pieczarki. Smacznego.
Bułki rozkrajam na pół. Następnie kładę plaster sera. Wkladam do piekarnika na 10 min w 180 stopniach by ser się rozstopil.
Następnie polewam sosem, kładę plastry ogórka, ciepłe mięso i ciepłe pieczarki. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz