29 mar 2017

BURGER Z MIĘSEM I PIECZARKAMI



Domowe Fast foody , o niebo lepsze od tych "kupnych", zdrowsze, tańsze. Smakują wyśmienicie . Dlatego dziś chcę Was zaprosić do wypróbowania przepisu na Burgery z mięsem z indyka i duszonymi pieczarkami. 

SKŁADNIKI:

6 kotletów do burgerów PRZEPIS
 6 plastrów ser żółtego
6 bułek np. Kajzerek
12 plastrów ogórków konserwowych
6 kawałków jarmużu

Pieczarki lub PRZEPIS


20 dag pieczarek
1 natka pietruszki
2 łyżki masła
1 łyżeczka czosnku mielonego
1 łyżka papryki czerwonej
sól i pieprz do smaku

Sos


3 łyżki ketchupu
2 łyżki majonezu
2 łyżki drobno posiekanej natki


 
PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki myję a nastepnie kroję w plastry. W garnku na rozgrzanym maśle smażę na rumiano pieczarki, dodaję sól i pieprz oraz paprykę słodką oraz drobno posiekaną natkę pietruszki.

Bułki rozkrajam na pół. Następnie kładę plaster sera. Wkladam do piekarnika na 10 min w 180 stopniach by ser się rozstopil.

Następnie polewam sosem, kładę plastry ogórka, ciepłe mięso i ciepłe pieczarki. Smacznego.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF