29 mar 2017

DUSZONE PIECZARKI Z POREM



Duszone pieczarki, szybki dodatek do dań mięsnych czy warzywnych, do kanapek, makaronów . Uwielbiam. 
Dziś duszone pieczarki z porem i natką pietuszki. 

SKŁADNIKI:

20 dag pieczarek
1 por ( biała część)
1 pęczek natki pietruszki
PRZYPRAWY:

sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
1 łyżka papryki czerwonej ostrej
masło do smażenia ok 1-2 łyżeczki
50 ml wody
 
PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki myję a następnie kroję w plastry.
 Pora obieram i myję oraz drobno kroję. Natkę pietruszki siekamy drobno. W rondlu albo na patelni rozgrzewam łyżkę masła.

Smażę pieczarki na rumiano. Dodaję przyprawy, dodaję pora. Zmniejszam ogień i podlewam wodą. Duszę aż cały płyn wyparuje. Dodaję natkę. Mieszam.

Podaję zarówno na ciepło jak i na zimno.
 

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF