Duszone pieczarki, szybki dodatek do dań mięsnych czy warzywnych, do kanapek, makaronów . Uwielbiam.
Dziś duszone pieczarki z porem i natką pietuszki.
SKŁADNIKI:
20 dag pieczarek
1 por ( biała część)
1 pęczek natki pietruszki
1 por ( biała część)
1 pęczek natki pietruszki
PRZYPRAWY:
sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
1 łyżka papryki czerwonej ostrej
masło do smażenia ok 1-2 łyżeczki
50 ml wody
PRZYGOTOWANIE:
Pieczarki myję a następnie kroję w plastry.
Pora obieram i myję oraz
drobno kroję. Natkę pietruszki siekamy drobno. W rondlu albo na patelni rozgrzewam łyżkę masła.
Smażę pieczarki na rumiano. Dodaję przyprawy, dodaję pora. Zmniejszam ogień i podlewam wodą. Duszę aż cały płyn wyparuje. Dodaję natkę. Mieszam.
Podaję zarówno na ciepło jak i na zimno.
Smażę pieczarki na rumiano. Dodaję przyprawy, dodaję pora. Zmniejszam ogień i podlewam wodą. Duszę aż cały płyn wyparuje. Dodaję natkę. Mieszam.
Podaję zarówno na ciepło jak i na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz