SKŁADNIKI:
6 jajek na twardo
6 pieczarek
4 rzodkiewki
Szczypiorek
Sól i pieprz do smaku
2 łyżki majonezu
1 łyżka masła
6 jajek na twardo
6 pieczarek
4 rzodkiewki
Szczypiorek
Sól i pieprz do smaku
2 łyżki majonezu
1 łyżka masła
PRZYGOTOWANIE:
Jajka ugotowane na twardo, obieram i kroję na połówki. Pieczarki myję, a następnie drobno siekam. W garnku o grubym dnie roztapiam masło.
Smażę pieczarki z dodatkiem soli o pieprzu na rumiano. Studzę.
Rzodkiewki i szczypiorek drobno siekam. Łącze z pieczarkami, dodaję majonez. Mieszam. Na żółtko nakładam za pomocą łyżeczki farsz.
Na koniec posypuję jeszcze szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz