18 maj 2017

GULASZ Z SZYNKI I PIECZARKAMI


SKŁADNIKI:
  • 2 kg mięsa z szynki
  • 1 kg pieczarek
  • 6 ogórków kiszonych
  • 250 ml przecieru pomidorowego
  • 4 opakowania fix do gulaszu
  • Woda ok 3 l
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia np rzepakowy
  • Jogurt naturalny oraz koper
  • Natka pietruszki
  • Dowolna kasza
PRZYGOTOWANIE:

 Mięso myję a następnie kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam olej rzepakowy. Mięso przekładam na patelnię doprawiam solą i pieprzem do smaku. Smażę na rumiano. Do dużego garnka przekładam mięso.

Na tek samej patelni smażę drobno posiekane pieczarki. Ogórki kiszone również kroję w kostkę. Dodaję do garnka. Zalewam ok 3 l wody. Dodaję koncentrat pomidorowy. Gotuję ok 30 min na małym ogniu.

Dodaję fix. Gotuję jeszcze ok godziny na małym ogniu.

Na koniec dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki. Podaję z kaszą owsianą lub gryczaną oraz z jogurtem naturalnym i świeżym koprem.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF