SKŁADNIKI:
- 2 kg mięsa z szynki
- 1 kg pieczarek
- 6 ogórków kiszonych
- 250 ml przecieru pomidorowego
- 4 opakowania fix do gulaszu
- Woda ok 3 l
- Sól i pieprz do smaku
- Olej do smażenia np rzepakowy
- Jogurt naturalny oraz koper
- Natka pietruszki
- Dowolna kasza
PRZYGOTOWANIE:
Mięso myję a następnie kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam olej
rzepakowy. Mięso przekładam na patelnię doprawiam solą i pieprzem do
smaku. Smażę na rumiano. Do dużego garnka przekładam mięso.
Na tek samej patelni smażę drobno posiekane pieczarki. Ogórki kiszone również kroję w kostkę. Dodaję do garnka. Zalewam ok 3 l wody. Dodaję koncentrat pomidorowy. Gotuję ok 30 min na małym ogniu.
Dodaję fix. Gotuję jeszcze ok godziny na małym ogniu.
Na koniec dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki. Podaję z kaszą owsianą lub gryczaną oraz z jogurtem naturalnym i świeżym koprem.
Na tek samej patelni smażę drobno posiekane pieczarki. Ogórki kiszone również kroję w kostkę. Dodaję do garnka. Zalewam ok 3 l wody. Dodaję koncentrat pomidorowy. Gotuję ok 30 min na małym ogniu.
Dodaję fix. Gotuję jeszcze ok godziny na małym ogniu.
Na koniec dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki. Podaję z kaszą owsianą lub gryczaną oraz z jogurtem naturalnym i świeżym koprem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz