18 maj 2017

PIZZA Z MINI SALAMI



SKŁADNIKI:

Ciasto


40 g drożdży świeżych
1 szklanka ciepłego mleka
2 szklanki mąki pszennej
Szczypta cukru
1 łyżka soli
50 ml oleju rzepakowego

Dodatkowo


2 cebule czerwone
10 plastrów mini salami
1 /2 kulki mozzarella
Koncentrat pomidorowy
Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
 Do miseczki przekładam wszystkie produkty ciasta. Produkty muszą być w temp. Pokojowej. Zagniatam ciasto, odstawiam w ciepłe miejsce pod przykryciem aż ciasto podwoi swoją objętość. Ciasto wyrabiam by było w miarę cienkie.

Przekładam na blachę wysmarowaną masłem i posypaną kaszą manną.

Ciasto smaruję koncentratem. Mozzarellę dzielę na małe kawałki i posypuję pizze. Cebulę obieram i kroję w piórka. Posypuję pizze. Mini salami kroję w plastry. Posypuję pizze. Piekę ok 25 min w 180 stopniach.

Podaję z ulubionym sosem
 

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF