31 maj 2017

MAKARONOWE BABECZKI Z CHORIZO



Witam Was Kochanii. 
Dziś zapraszam na przepyszne , makaronowe babeczki z chorizo i pieczarkami. Robi się je szybko , łatwo i smakują rewelacyjnie a wszystko dzięki Nowości od Lubella -Mini Rurki 5 warzyw.  #lubelloveinspiracje  #lubella .
Ja osobiście jestem zachwycona. 
Makaron jest malutki, co ułatwia gotowanie , nadaje potrawie ciekawego wyglądu i smaku. 
Makaron w połączeniu z chorizo i pieczarkami oraz sosu mleczno-serowo-jajecznemu komponuje się doskonale. 
Takie babeczki podaję na ciepło zarówno na obiad , kolację jak i spotkania z przyjaciółmi. 
Polecam i Życzę Smacznego :)

SKŁADNIKI na 10 babeczek:

100 g Makaronu Lubella Mini - Mini Rurki  
100 g chorizo w kawałku 
100 g pieczarek
1 szalotka 
sól i pieprz do smaku 
1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia 

SOS:

150 ml mleka
2 jajka
1 kulka mozzarella 
sól i pieprz do smaku 


PRZYGOTOWANIE:

Makaron gotuję ok 4 min w osolonej wodzie, tak by był Al dente. Odcedzam. 
Pieczarki myję, drobno siekam. 
Szalotkę obieram i drobno siekam w kostkę. 
Chorizo obieram ze skórki a anastępnie kroję w drobną kostkę. 
Na patelni rozgrzewam olej, dodaję szalotke, pieczarki i chorizo. Smażę aż wszystko się zeszkli. Dodaję sól i pieprz do smaku . 
W osobnej miseczce przygotowuję sos. 
Do miseczki wlewam mleko, wbijam jajka, dodaję przyprawy oraz drobno posiekaną mozzarellę. 
Makaron łączę z chorizo, pieczarkami,szalotką. Dodaje sos. Mieszam wszystko dokładnie. 
Za pomocą łyżki nabieram porcję farszu makaronowego i przekładam do silikonowych/metalowych muffinek. 
Piekę w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni przez 25 minut. 
Podaję na ciepło. 










 


2 komentarze:

sklep.comerto.pl pisze...

Na pewno przygotuję sobie babeczki z Twojego przepisu :]

Anonimowy pisze...

Super pomysł! Tego jeszcze nie widziałam! Makaronowe babeczki <3
Dostajesz u mnie piątkę za kreatywność!

Printfriendly

Print Friendly and PDF