Witam Was Kochanii.
Dziś zapraszam na przepyszne , makaronowe babeczki z chorizo i pieczarkami. Robi się je szybko , łatwo i smakują rewelacyjnie a wszystko dzięki Nowości od Lubella -Mini Rurki 5 warzyw. #lubelloveinspiracje #lubella .
Ja osobiście jestem zachwycona.
Makaron jest malutki, co ułatwia gotowanie , nadaje potrawie ciekawego wyglądu i smaku.
Makaron w połączeniu z chorizo i pieczarkami oraz sosu mleczno-serowo-jajecznemu komponuje się doskonale.
Takie babeczki podaję na ciepło zarówno na obiad , kolację jak i spotkania z przyjaciółmi.
Polecam i Życzę Smacznego :)
SKŁADNIKI na 10 babeczek:
100 g Makaronu Lubella Mini - Mini Rurki
100 g chorizo w kawałku
100 g pieczarek
1 szalotka
sól i pieprz do smaku
1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia
SOS:
150 ml mleka
2 jajka
1 kulka mozzarella
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Makaron gotuję ok 4 min w osolonej wodzie, tak by był Al dente. Odcedzam.
Pieczarki myję, drobno siekam.
Szalotkę obieram i drobno siekam w kostkę.
Chorizo obieram ze skórki a anastępnie kroję w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzewam olej, dodaję szalotke, pieczarki i chorizo. Smażę aż wszystko się zeszkli. Dodaję sól i pieprz do smaku .
W osobnej miseczce przygotowuję sos.
Do miseczki wlewam mleko, wbijam jajka, dodaję przyprawy oraz drobno posiekaną mozzarellę.
Makaron łączę z chorizo, pieczarkami,szalotką. Dodaje sos. Mieszam wszystko dokładnie.
Za pomocą łyżki nabieram porcję farszu makaronowego i przekładam do silikonowych/metalowych muffinek.
Piekę w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni przez 25 minut.
Podaję na ciepło.
2 komentarze:
Na pewno przygotuję sobie babeczki z Twojego przepisu :]
Super pomysł! Tego jeszcze nie widziałam! Makaronowe babeczki <3
Dostajesz u mnie piątkę za kreatywność!
Prześlij komentarz