Pulpety z indyka i cukinii , pieczone w sosie pomidorowym. Lekko i pysznie. Polecam.
SKŁADNIKI:
500 ml mięsa mielonego z indyka
2 cukinie
2 jajka
3 łyżki bułki tartej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Sól i pieprz do smaku
Czosnek niedźwiedzi
2 łyżki majeranku. Natką pietruszki
SKŁADNIKI:
500 ml mięsa mielonego z indyka
2 cukinie
2 jajka
3 łyżki bułki tartej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Sól i pieprz do smaku
Czosnek niedźwiedzi
2 łyżki majeranku. Natką pietruszki
PRZYGOTOWANIE:
Cukinie obieram i trę na tarce o grubych oczkach. Cukinię solę a następnie odcedzam z nadmiaru soku. Dodaję przyprawy, mąkę ziemniaczaną, bułkę tartą oraz jajka.
Na sam koniec dodaję mięso mielone z indyka. Całość dokładnie mieszam. Formuję kotlety.
Smażę na rumiano z obu stron bardzo krótko tylko by skórka się zarumieniła.
Przekładam do naczynia żaroodpornego. Kotleciki przekładam do żaroodpornego naczynia, zalewamy na koniec przecierem pomidorowym.
Posypuję natką pietruszki. Doprawiam. Piekę w piekarniku ok 45 min w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz