Uwielbiam sałatki.Tym razem przygotowałam z kurczakiem, szpinakiem oraz z makaronem z zupek chińskich. Pyszna i lekka na bazie jogurtu naturalnego. Polecam.
SKŁADNIKI:
SKŁADNIKI:
Mięso
2 filet z kurczaka
1 łyżka papryki czerwonej słodkiej
1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
1 łyżeczka czosnku granulowanego
Sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego
Sałatka
2 garście mix sałat
1 Garść świeżego szpinaku
3 ogórki konserwowe
1 cebula
1 zupka chińska sam makaron
1 /2 puszki kukurydzy
10 dag sera żółtego
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki ketchupu
Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Filet z kurczaka myję, nacieram przyprawami. Kroję w kostkę. Smażę na rumiano ze wszystkich stron. Studzę.
Kukurydzę odcedzam. Ogórki konserwowe drobno siekam. Cebulę obieram i drobno siekam.
Natkę myję i drobno siekam. Ser żółty kroję w kostkę. Szpinak myję i w razie potrzeby drobno siekam.
Wszystkie składniki dodaję do miski. Łącze ze sobą. Dodaję jogurt, ketchup i sól i pieprz. Mieszam.
Wkładam do lodówki na min 30 min przed podaniem. Smacznego.
Kukurydzę odcedzam. Ogórki konserwowe drobno siekam. Cebulę obieram i drobno siekam.
Natkę myję i drobno siekam. Ser żółty kroję w kostkę. Szpinak myję i w razie potrzeby drobno siekam.
Wszystkie składniki dodaję do miski. Łącze ze sobą. Dodaję jogurt, ketchup i sól i pieprz. Mieszam.
Wkładam do lodówki na min 30 min przed podaniem. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz