29 cze 2017

MAKARON CHOW MEIN Z FASOL膭



SK艁ADNIKI DLA 2 OS脫B:
 
馃崫500 ml przecieru pomidorowego
馃崫250 g makaronu Chow Mein 
馃崫1/2 puszki czerwonej fasoli
馃崫150 g mro偶onej mieszanki warzyw chi艅skich
馃崫S贸l i pieprz do smaku
馃崫1 艂y偶eczka papryki czerwonej ostrej
馃崫1 艂y偶eczka papryki czerwonej s艂odkiej
馃崫1 艂y偶eczka czosnku mielonego
馃崫1 艂y偶ka majeranku
馃崫100 ml wody

PRZYGOTOWANIE:

 Makaron chow mein zalewam wrz膮tkiem. I trzymam pod przykryciem kilka sekund ok 30. Odcedzam.

Do garnka o grubym dnie wlewam ok 100 ml wody i dodaj臋 warzywa mro偶one po chi艅sku. Mieszam.

Nast臋pnie dodaj臋 ods膮czon膮 czerwon膮 fasol臋 z puszki oraz przecier pomidorowy. Doprawiam sol膮 i pieprzem, czosnkiem, czerwon膮 papryk膮 oraz majaerankiem. Mieszam.

Dusz臋 ok 2 min nast臋pnie dodaj臋 makaron chow mein.

Mieszam ca艂o艣膰 a偶 wszystko zg臋stnieje i si臋 ze sob膮 po艂膮czy. Podaj臋 na ciep艂o. Smacznego.

2 komentarze:

Pawe艂 Bogdanowicz pisze...

Apetycznie si臋 prezentuje, musi by膰 przepyszne. Koniecznie musz臋 spr贸bowa膰 :)

Dominika Le艣nikowska pisze...

Nie jad艂am nigdy takiego makaronu, musz臋 wypr贸bowa膰:)

Printfriendly

Print Friendly and PDF