SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB:
🍝500 ml przecieru pomidorowego
🍝250 g makaronu Chow Mein
🍝1/2 puszki czerwonej fasoli
🍝150 g mrożonej mieszanki warzyw chińskich
🍝Sól i pieprz do smaku
🍝1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej
🍝1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
🍝1 łyżeczka czosnku mielonego
🍝1 łyżka majeranku
🍝100 ml wody
PRZYGOTOWANIE:
Makaron chow mein zalewam wrzątkiem. I trzymam pod przykryciem kilka sekund ok 30. Odcedzam.
Do garnka o grubym dnie wlewam ok 100 ml wody i dodaję warzywa mrożone po chińsku. Mieszam.
Następnie dodaję odsączoną czerwoną fasolę z puszki oraz przecier pomidorowy. Doprawiam solą i pieprzem, czosnkiem, czerwoną papryką oraz majaerankiem. Mieszam.
Duszę ok 2 min następnie dodaję makaron chow mein.
Mieszam całość aż wszystko zgęstnieje i się ze sobą połączy. Podaję na ciepło. Smacznego.
2 komentarze:
Apetycznie się prezentuje, musi być przepyszne. Koniecznie muszę spróbować :)
Nie jadłam nigdy takiego makaronu, muszę wypróbować:)
Prześlij komentarz