29 cze 2017

MAKARON CHOW MEIN Z FASOLĄ



SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB:
 
🍝500 ml przecieru pomidorowego
🍝250 g makaronu Chow Mein 
🍝1/2 puszki czerwonej fasoli
🍝150 g mrożonej mieszanki warzyw chińskich
🍝Sól i pieprz do smaku
🍝1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej
🍝1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
🍝1 łyżeczka czosnku mielonego
🍝1 łyżka majeranku
🍝100 ml wody

PRZYGOTOWANIE:

 Makaron chow mein zalewam wrzątkiem. I trzymam pod przykryciem kilka sekund ok 30. Odcedzam.

Do garnka o grubym dnie wlewam ok 100 ml wody i dodaję warzywa mrożone po chińsku. Mieszam.

Następnie dodaję odsączoną czerwoną fasolę z puszki oraz przecier pomidorowy. Doprawiam solą i pieprzem, czosnkiem, czerwoną papryką oraz majaerankiem. Mieszam.

Duszę ok 2 min następnie dodaję makaron chow mein.

Mieszam całość aż wszystko zgęstnieje i się ze sobą połączy. Podaję na ciepło. Smacznego.

2 komentarze:

kulinarnyja pisze...

Apetycznie się prezentuje, musi być przepyszne. Koniecznie muszę spróbować :)

Dominika Leśnikowska pisze...

Nie jadłam nigdy takiego makaronu, muszę wypróbować:)

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF