5 cze 2017



Sałatka z pieczarkami, dla wielu kojarzy się z ciężką sałatką z dużą ilością majonezu.
Dziś pokażę Wam że taka sałatka wcale nie musi być ciężka. Majonez zastąpiłam jogurtem naturalnym. Ser żółty zastąpiłam jego odtłuszczoną wersją.
Polecam bo jest znakomita. 


SKŁADNIKI:


8 pieczarek
1 por
2 selery naciowe
5 ogórków konserwowych
4 plastry sera żółtego odtłuszczonego
Sól i pieprz do smaku

Sos


3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka musztardy miodowej
Sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

 Pieczarki myję i drobno kroję. W garnku odlewam wodę, zagotowuję. Dodaję sól i pieprz do smaku oraz pieczarki. Gotuję ok 15 min aż pieczarki będą miękkie. Międzyczasie myję selera. Drobno siekam.

Pora myję i drobno siekam. Ogórki konserwowe drobno siekam. Ser żółty drobno siekam. W małej miseczce mieszam składniki sosu.

Pieczarki odcedzam. Wszystkie składniki mieszam ze sobą. Wkładam do lodówki na 30 minut przed podaniem.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF