SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB:
Sos
✔5 łyżek przecieru pomidorowego
✔5 łyżek fasoli czerwonej z puszki
✔Sól i pieprz do smaku
✔1 łyżeczka czosnkuniedźwiedziego
✔1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej
✔1 łyżeczka majeranku
✔5 łyżek fasoli czerwonej z puszki
✔Sól i pieprz do smaku
✔1 łyżeczka czosnkuniedźwiedziego
✔1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej
✔1 łyżeczka majeranku
Tarta
✔350 ciasta kruchego
✔1 mini papryka
✔10 dag wędliny
✔1 kulka mozzarelli
✔10 dag wędliny
✔1 kulka mozzarelli
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto kruche rozwałkowuję i przekładam do foremki np na tartę lub pizzę. Za pomocą widelca robię małe dziurki w cieście.
Do osobnej miseczki wlewam przecier pomidorowy, sól i pieprz oraz odcedzoną fasolę. Mieszam. Przekładam na ciasto. Paprykę myję i kroję w plasterki.
Szynkę drobno siekam. Mozzarellę kruszę na mniejsze kawałki. Ciasto posypuję serem, następnie dodaję szynkę i układam plastry papryki.
Piekę ok 35 min w 180 stopniach. Podaję od razu z ulubionym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz