29 cze 2017

TARTA Z CZERWONĄ FASOLĄ



SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB:

Sos

✔5 łyżek przecieru pomidorowego
✔5 łyżek fasoli czerwonej z puszki
✔Sól i pieprz do smaku
✔1 łyżeczka czosnkuniedźwiedziego
✔1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej
✔1 łyżeczka majeranku

Tarta

✔350 ciasta kruchego
✔1 mini papryka
✔10 dag wędliny
✔1 kulka mozzarelli

PRZYGOTOWANIE:

 Ciasto kruche rozwałkowuję i przekładam do foremki np na tartę lub pizzę. Za pomocą widelca robię małe dziurki w cieście.

Do osobnej miseczki wlewam przecier pomidorowy, sól i pieprz oraz odcedzoną fasolę. Mieszam. Przekładam na ciasto. Paprykę myję i kroję w plasterki.

Szynkę drobno siekam. Mozzarellę kruszę na mniejsze kawałki. Ciasto posypuję serem, następnie dodaję szynkę i układam plastry papryki.

Piekę ok 35 min w 180 stopniach. Podaję od razu z ulubionym sosem.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF