12 lip 2017

ZAPIEKANKA Z TUŃCZYKIEM


SKŁADNIKI:
 
🍕🍕🍕
2 bagietki ok 30 cm
Mix sałat

Farsz

🍕🍕🍕🍕
1 puszka tuńczyka stek w oleju
2 mini papryki lub 1 duża
3 ogórki konserwowe
10 dag sera np. Gouda
Sól i pieprz do smaku
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
1 łyżka musztardy
 
 
PRZYGOTOWANIE:
 




 
👉Tuńczyka odcedzam,dodaję do miski. Paprykę myję i kroję w kostkę.

👉Ser żółty kroję w kostkę. Ogórki konserwowe kroję w kostkę.

👉Wszystkie składniki łącze ze sobą. Dokładnie mieszam. Dodaję jogurt, majonez i musztardę.

👉Bagietkę przekrajam wzdłuż, nakładam farsz.

👉Piekę na rumiano ok 5 min w 180 stopniach. Podaję z mixem sałat. 

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF