11 paź 2017

DROBIOWA WĘDLINA ZE SZPINAKIEM I NATKĄ








Uwielbiam domowe wędliny. Kiedy robię taką wędlinę sama w domu , jestem spokojniejsza o swoje zdrowie i bliskich. Wiem co daję im do kanapek . Jak tylko mam czas wolę przygotować taką wędlinę niż  iść do sklepu i kupić gotową. Dziś polecam drobiową wędlinę z filetów z kurczaka oraz ze szpinakiem i natką pietruszki. Połączenie nie codzienne ale zadowoli nie jedno podniebienie. 
Polecam . 



SKŁADNIKI:
  • 1 kg fileta z kurczaka
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 5 garści szpinaku
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
  • 1 łyżeczka czosnku mielonego
  • 1 łyżeczka papryki chilli
  • 1 łyżka papryki czerwonej słodkiej
  • 1 łyżeczka majeranku
PRZYGOTOWANIE:

Filety z kurczaka myję, a następnie kroję w kostkę. Doprawiam.

Natkę pietruszki drobno siekam, dodaję do mięsa. 

Szpinak myję a następnie dodaję do mięsa.

Mieszam dokładnie. Przekładam do siatki na wędlinę a następnie do worka do pieczenia. Zamykam szczelnie.

Piekę w 180 stopniach przez 30 min. Studzę , pozostawiam w lodówce na kilka godzin.

2 komentarze:

Zuza pisze...

domowa najlepsza :)

Basia pisze...

Mniam, naprawdę wyśmienite danie - dziś właśnie przyrządziłam i jestem wniebowzięta :P

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF