8 paź 2017

WARZYWNA Z KURCZAKIEM I RYŻEM


Dietetyczna zupa to idealne rozwiązanie nie tylko dla osób na diecie. Jesienną porą musimy bardziej uważać na nasze zdrowie. Ciepłe zupy na świezych warzywach i białym mięsie idealnie wpływają na nasz organizm. 
Dziś polecam właśnie taką , zdrową i lekką zupę , na bazie świeżych brokuł, kalafiora i marchewki z filetem z kurczaka. Polecam i życzę smacznego. 

SKŁADNIKI NA 6 PORCJI:

  • 2 filety z kurczaka pokrojone w kostkę ok 2 cm
  • 1 marchew
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1/2 brokuła
  • 1 /2 kalafiora
  • 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
  • 8 łyżek ryżu białego
  • Sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki vegety
  • 1 kostka rosołowa
  • 4 liście laurowe
  • 3 ziela angielakie
PRZYGOTOWANIE:

Do garnka wlewam wodę dodaję mięso. Następnie dodaję przyprawy.

Gotuję ok 20 min,dodaję selera.

Marchewkę obieram i kroję w kostkę. 

Kalafiora myję i dzielę na różyczki.

Brokuła myję i dzielę na różyczki. 


Dodaję do zupy  zarowno marchew jak i brokuła i kalafiora.

Na koniec dodaję ryż oraz natkę pietruszki.

 Gotuję aż ryż będzie miękki.





Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF