Piątek , Piątunio :) w Wielu Polskich domach dzisiejszego dnia jemy Ryby. Tym razem proponuję Wam rybę smażoną w cieście Naleśnikowym:) Polecam #OlejKonwenanse i #OlejWielkopolski oraz l www.olejkonwenanse.pl
SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB:
4 Filety dowolnej ryby
sól i pieprz do smaku
Olej Wielkopolski do smażenia
1 Szklanka Mąki
1 Szklanka Mleka
2 Jajka
PRZYGOTOWANIA:
Rybę dokładnie odmrażamy.
Za pomocą ręcznika papierowego ściągamy nadmiar wody.
Z obu stron doprawiamy solą i pieprzem.
Za pomocą miksera łączymy pozostałe składniki.
Na patelni rozgrzewam olej wielkopolski.
Rybę panieruję w cieście a następnie smażę na oleju aż będzie rumiana ok3 min z każdej strony.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz