10 lis 2017

Smażona Miruna w Cieście Naleśnikowym




Piątek , Piątunio :) w Wielu Polskich domach dzisiejszego dnia jemy Ryby. Tym razem proponuję Wam rybę smażoną w cieście Naleśnikowym:) Polecam #OlejKonwenanse i #OlejWielkopolski oraz l www.olejkonwenanse.pl




SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB:

4 Filety dowolnej ryby 
sól i pieprz do smaku 
Olej Wielkopolski do smażenia
1 Szklanka Mąki 
1 Szklanka Mleka
2 Jajka


PRZYGOTOWANIA:

Rybę dokładnie odmrażamy. 

Za pomocą ręcznika papierowego ściągamy nadmiar wody. 

Z obu stron doprawiamy solą i pieprzem. 

Za pomocą miksera łączymy pozostałe składniki. 

Na patelni rozgrzewam olej wielkopolski. 

Rybę panieruję w cieście a następnie smażę na oleju aż będzie rumiana ok3 min z każdej strony.





  #OLEJKONWENANSE z Olejem Wielkopolskim

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF