Piątek , Piątunio :) w Wielu Polskich domach dzisiejszego dnia jemy Ryby. Tym razem proponuję Wam rybę smażoną w cieście Naleśnikowym:) Polecam #OlejKonwenanse i #OlejWielkopolski oraz l www.olejkonwenanse.pl
SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB:
4 Filety dowolnej ryby
sól i pieprz do smaku
Olej Wielkopolski do smażenia
1 Szklanka Mąki
1 Szklanka Mleka
2 Jajka
PRZYGOTOWANIA:
Rybę dokładnie odmrażamy.
Za pomocą ręcznika papierowego ściągamy nadmiar wody.
Z obu stron doprawiamy solą i pieprzem.
Za pomocą miksera łączymy pozostałe składniki.
Na patelni rozgrzewam olej wielkopolski.
Rybę panieruję w cieście a następnie smażę na oleju aż będzie rumiana ok3 min z każdej strony.
![#OLEJKONWENANSE z Olejem Wielkopolskim](https://durszlak.pl/system/banners/00/00/00/15/10embed_K2cy08Iw2i53Wtb6SQuChzxpcF01xgzz.png?source=gotowanie-patki)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz