4 maj 2018

PASTA DO KANAPEK Z WARZYWAMI I WĘDLINĄ


Pasty , uwielbiam do kanapek czy krakersów. Dziś zapraszam a pastę z warzywami i wędliną :) Pysznie , lekko :) Polecam. 


SKŁADNIKI:
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 6 plastrów dobrej wędliny
  • 5 dag sera żółtego tartego np cheddar
  • 1 czerwona papryka
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • Sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
PRZYGOTOWANIE:
 Jajka kroję w drobną kostkę. Pozostałe składniki również kroję w kostkę. Do miski dodaję składniki, tarty ser oraz majonez, jogurt naturalny. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Mieszam dokładnie.eśli ktoś woli pastę jednolitą polecam wszystko zblendować.

Pastę przed podaniem najlepiej pozostawić do lodówki na ok 30 minut.


Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF