Pasty , uwielbiam do kanapek czy krakersów. Dziś zapraszam a pastę z warzywami i wędliną :) Pysznie , lekko :) Polecam.
SKŁADNIKI:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 6 plastrów dobrej wędliny
- 5 dag sera żółtego tartego np cheddar
- 1 czerwona papryka
- 1 ogórek kiszony
- 1 łyżka natki pietruszki
- Sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
PRZYGOTOWANIE:
Jajka kroję w drobną kostkę. Pozostałe składniki również kroję w kostkę.
Do miski dodaję składniki, tarty ser oraz majonez, jogurt naturalny.
Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Mieszam dokładnie.eśli ktoś woli pastę jednolitą polecam wszystko zblendować.
Pastę przed podaniem najlepiej pozostawić do lodówki na ok 30 minut.
Pastę przed podaniem najlepiej pozostawić do lodówki na ok 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz