Witam Was Serdecznie :)
Dziś zupełnie na nic nie mam ochoty , jest upalnie .
Dlatego postanowiłam przygotować szybki obiad , gdzie nie będę musiała za długo być w kuchni.
Pyszna rolada na gotowym kruchym cieście z mięsem mielonym i ogórkami idealnie wpasowała się w mój dzisiejszy nastrój.
Polecam Wam Serdecznie , nie dość , że jest łatwa w przygotowaniu , szybka to również smakuje rewelacyjnie.
Zapraszam do polubienia mojej strony na FBhttps://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https://gotowaniepatki.blogspot.com/ będzie mi bardzo miło
❤
❤
❤



SKŁADNIKI :
- 1 opakowanie ok 380 g ciasta kruchego
- 300 g mielonego mięsa ja dałam wołowe
- 1 cebula
- 3 ogórki małosolne
- 2 jajka
- 3 łyżki bułki tartej
- 15 dag sera żółtego tartego
- 2 łyżki drobno siekanej natki pietruszki
- przyprawy do mięsa: sól i pieprz do smaku, papryka słodka mielona i ostra ok 1/2 łyżeczki
- 2 łyżki musztardy delikatesowej
- 2 łyżki ketchupu ostrego
- do posmarowania ciasta mleko
- sól i pieprz do posypania ciasta
Do miski przekładam mielone mięso, ja użyłam wołowe.
Ogórki małosolne kroję w drobną kostkę dodaję do mięsa.
Cebulkę obieram i również kroję drobno, przekładam do mięsa.
Do miski dodaję jeszcze drobno posiekaną natkę pietruszki, przyprawy, tarty ser żółty, jajko oraz bułkę tartą. Na koniec dodaję musztardę i ketchup. Mieszam dokładnie.
Na gotowe, kruche ciasto przekładam farsz. Zawijam . Końcówki ciasta dokładnie zlepiam tak by farsz nie wypadł podczas pieczenia. Ciasto dokładnie smaruję mlekiem a następnie posypuję solą i pieprzem.
Roladę przekłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piekę ok 40 min w 180 stopniach. Podaję z ulubionym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz