Szybkie Dania jednogarnkowe to idealna propozycja na Zimowe i Jesienne obiady. Robi się je szybko , są sycące i ciepłe. Dziś polecam Pęczotto z pieczarkami i świeżą natką pietruszki. Danie bez mięsne . Polecam :)
Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramiehttps://www.instagram.com/
Będzie mi bardzo miło
SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:
- 1 szklanka kaszy pęczak
- 1 pęczek natki
- 20 dag pieczarek
- 1/2 cebuli
- 1 ząbek czosnku
- olej rzepakowy
- Sól pieprz do smaku
- 1 łyżka czosnku granulowanego
Pęczak gotuję według instrukcji w osolonej wodzie. [ZASADA 2 SZKLANKI WODY 1 SZKLANKA PĘCZAKU]
Pieczarki myję i kroję w plastry.
Cebulę obieramy i drobno kroję.
Natkę pietruszki drobno posiekać.
Olej wylewam na patelnię, rozgrzewam ,dodaję pieczarki, cebulę i drobno posiekany czosnek. Doprawiam.
Smażę na rumiano. Zmniejszam ogień, dodaję pęczak.
Mieszam, smażę jeszcze kilka minut. Posypuję natką pietruszki. Podaję na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz