22 lis 2018

PĘCZOTTO Z PIECZARKAMI I NATKĄ
















Szybkie Dania jednogarnkowe to idealna propozycja na Zimowe i Jesienne obiady. Robi się je szybko , są sycące i ciepłe. Dziś polecam Pęczotto z pieczarkami i świeżą natką pietruszki. Danie bez mięsne . Polecam :) 

Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramiehttps://www.instagram.com/gotowaniepatki/ 
Będzie mi bardzo miło 


SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:


  • 1 szklanka kaszy pęczak
  • 1 pęczek natki
  • 20 dag pieczarek
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • olej rzepakowy
  • Sól pieprz do smaku
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
PRZYGOTOWANIE:

 Pęczak gotuję według instrukcji  w osolonej wodzie. [ZASADA 2 SZKLANKI WODY 1 SZKLANKA PĘCZAKU]

Pieczarki myję i kroję w plastry. 

 Cebulę obieramy i drobno kroję. 

Natkę pietruszki drobno posiekać. 

Olej wylewam na patelnię, rozgrzewam ,dodaję pieczarki, cebulę i drobno posiekany czosnek. Doprawiam. 

Smażę na rumiano. Zmniejszam ogień, dodaję pęczak. 

Mieszam, smażę jeszcze kilka minut. Posypuję natką pietruszki. Podaję na ciepło.



 

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF