Nie wiedziałam co dziś zrobić na obiad. Nie chciałam za długo stać przy "garach" . Nie miałam również ochoty na mięso , ryby, kasze. Postanowiłam zrobić placuszki warzywne i to był dobry wybór. Zrobiłam je zupełnie inaczej niż do tej pory - dzięki sokowirówcec. TAK :) SOKOWIRÓWCE:) Jesteście ciekawi jak? Zapraszam :) Podałam je z sosem czosnkowym i sałatą. Uwielbiam takie dania. Polecam i zapraszam.
Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramiehttps://www.instagram.com/
Będzie mi bardzo miło
SKŁADNIKI NA OK 16-18 sztuk:
- 2 cukinie
- 2 duże marchewki
- 4 ziemniaki
- 2 ząbki czosnku
- Sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka czosnku mielonego
- 2 jajka
- 3 łyżki mąki pszennej
- Olej rzepakowy do smażenia
Cukinie ,marchew i ziemniaki i czosnek obieramy a następnie przeciskamy przez sokowirówkę.Sok wylewam . Miąższ przekładam do miski. Jeśli nie mamy sokowirówki warzywa trzemy na tarce na małych oczkach. Odciskami nadmiar soku. Do warzyw dodajemy jajka ,mąkę i przyprawy.
Dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Za pomocą łyżki nakładam porcję ( 1 łyżka jedna porcja ).
Lekko zgniatam. Smażę na rumiano z obu stron. Podaję z sosem czosnkowym i sałatą. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz