Jeśli znudziły Ci się już tradycyjne schabowe w panierce i nadal nie masz pomysłu co podać na Świąteczny Obiad, zapraszam na moje kotlety schabowe.
- Robi się je bardzo szybko
- Są aromatyczne i soczyste
- Idealne do obiadu , pieczywa
- Podane z Borówką z gruszką ze sklepu SKWORCU idealnie zgrywają się na Świątecznym stole.
Zapraszam :)
Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/
Będzie mi bardzo miło
SKŁADNIKI NA OK 12 Kotletów:
- 1.5 kg Schabu bez kości
- olej rzepakowy do smażenia
- pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim Skworcu
- 3 łyżki Pietruszki suszonej Skworcu
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki Bazyli suszonej Skworcu
- 3 łyżki Przyprawy do wieprzowiny Skworcu
PRZYGOTOWANIE :
Schab myjemy a następnie kroimy w plastry grubości ok 1 cm. Dokładnie rozbijamy.
W misce łączymy ze sobą wsyztskie przyprawy.
Każdy kotlet dokładnie nacieramy mieszanką pzypraw.
Pozostawiamy w lodówce pod przykryciem ok 30 min.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Kiedy olej będzie gorący kładmiemy kotlety i zmniejszamy ogień pod patelnią.
Kotlety smażymy na rumiano z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz