Do Świąt zostało kilka dni, ten czas zazwyczaj w naszych domach jest zapełniony przygotowaniami na ten Wielki Dzień. Dlatego dziś zapraszam na pyszną Aromatyczną Wątróbkę duszoną w jabłkach i cebuli .
Robi się ją bardzo szybko i łatwo
Rewelacyjnie smakuje dzięki przyprawą Rafex
Nie kosztuje zbyt dużo
Smakuje wszystkim
Połączenie jabłka, ziół, cebuli z wątróbką jest na prawdę trafione w 100 %
Tak więc zaczynamy :)
Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/
Będzie mi bardzo miło
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:
- 1 kg wątróbki z kurczaka
- 3 Jabłka mogą być kwaskowe
- 2 Cebule
- 1/3 szklanki mąki pszennej
- pieprz ziołowy Rafex do smaku
- 2 łyżki Przyprawy Naturalnej bez soli i glutaminianu sodu Rafex
- 1 łyżeczka Majeranku Rafex
- olej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie:
1. Wątróbkę myjemy , osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki.
2. Jabłka obieram i kroję w kostkę.
3.Cebulę obieram i kroję w kostkę.
4. Wątróbkę obtaczam w mące.
5. Na patelni rozgrzewam olej , zmniejszam ogień i dodaję wątróbkę.
6. Doprawiam przyprawami.
7. Smażę aż wątróbka będzie rumiana.
8. Dodaję jabłka i ccebulę.
9. Smażę na małym ogniu aż jabłka będą miękkie.
10. Podaję z ulubionymi dodatkami : pieczywem, ziemniakami czy kaszą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz