Kotleciki to chyba pozycja nr 1 na Moim Blogu najczęściej czytana przez Moich Czytelników. Lubimy jak kotleciki są chrupiące z zewnątrz a miękkie i soczyste w środku. Nie ważne czy są warzywne , rybne czy mięsne, dobrze doprawione i przygotowane , zawsze nam smakują.
Tym razem skusiłam się na kotleciki z indyka z płatkami owsianymi , natką pietruszki w niesamowicie chrupiącej Panierce od Skworcu . Przetestowałam i wypróbowałam wiele różnych panierek , ale ta jak dla mnie sprawdziła się w 100 %. Nawet Mój Mąż był zachwycony .
Linki do Sklepu SKWORCU oraz do produktów w składnikach . Polecam .
Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramiehttps://www.instagram.com/ gotowaniepatki/
Będzie mi bardzo miło
SKŁADNIKI NA 15 SZTUK Kotletów :
- 1/2 kg Mięsa Mielonego z Indyka ja dałam 2 % tłuszczu (najlepiej samemu zmielić filet)
- 3 jajka
- 5 łyżek płatków owsianych np. błyskawicznych
- 1 łyżeczka Czosnku Grys Skworcu
- 3 łyżki Przyprawy do mięsa mielonego Skworcu
- 2 łyżki Natki Pietruszki Skworcu
- sól i pieprz do smaku
Dodatkowo:
- Panier Skworcu
- Olej rzepakowy do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki kotlecików dokładnie łączymy ze sobą w dużej misce. Wyrabiamy ręką kilka chwil tak by masa mięsna była plastyczna.
W dłoniach formujemy kotleciki wielkości połowy dłoni , lekko uklepujemy.
Panier wysypujemy na talerz ( będzie nam łatwiej panierować) a następnie obtaczamy dokładnie i dość grubo kotlety ze wszytskich stron.
Na patelni rozgrzewamy olej , zmniejszamy ogień, układamy kotlety , smażymy ze wszytskich stron na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz