6 gru 2018

PIECZEŃ Z KARKÓWKI Z PIECZARKAMI




 ho ho ho :) Byliście grzeczni w tym roku? Był u Was Mikołaj? u Mnie tak i przyniósł mi wiele dobroci , między innymi pyszne przyprawy Rafex . Znacie tą firmę? 
Firma produkuje mieszanki przypraw, mieszanki herbaciane, mieszanki ziołowe na podstawie własnych receptur. Mieszanki nie zawierają glutaminianu sodu. Ogromny wybór produktów. Ja polecam z własnego doświadczenia. Linki do produktów i sklepu poniżej:
Zapraszam :) 

A u Mnie dziś na Mikołajkowy Obiad ---Pieczeń z Karkówki z Pieczarkami , duszona i marynowana w przyprawie Cygańskiej 
Mięso jest aromatyczne i soczyste. Moja rodzina była bardzo mile zaskoczona . Mięso zniknęło w kilka minut. Polecam. 

SKŁADNIKI NA ok 10-12 porcji :

PRZYGOTOWANIE:

Mięso myję, nakłuwam , nacieram przyprawami . Mięso przekładam do naczynia żaroodpornego . Pieczarki myję i kroję w plastry. Marchewkę obieram i kroję w kostkę. Przekładam na mięso . Mieszam. Dolewam wody.  Przykrywam . Piekę w piekarniku w 180 stopniach ok 1.5 godziny. Groję na grubsze plastry. Podaję z ziemniakami i surówką.









Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF