Czy znacie już sklep SKWORCU ?
Herbaty, kawy, przyprawy, bakalie i wiele innych pyszności jakie oferuje nam Skworcu.com.pl , zagościły w mojej kuchni od pewnego czasu.
Uwielbiam robić zakupy przez internet , kiedy to nie muszę chodzić w zatłoczonych sklepach między alejkami i zastanawiać się o czym jeszcze zapomniałam...
Teraz zwłaszcza w okresie przed świątecznym kiedy uwagę moją bardzije skupiają świąteczne ozdoby niż sklepowe półki.
I tak właśnie nie muszę się nigdzie spieszyć , siadam przed komputerem i na spokojnie zamawiam to czego potrzebuję.
Polecam sklep SKWORCU i ich produkty.
Każdy produkt jest dokładnie zapakowany tak by podczas podróży do naszych domów nic się z nim nie stało .
Wybór ogromny , znajdziesz każdą przyprawę potrzebną do Świątecznych Dań i nie tylko.
Dostawa błyskawiczna. Ja jestem bardzo zadowolona. A od dziś będą pojawiały się przepisy z produktami SKWORCU u mnie na Blogu. Ciekawi? Zapraszam :)
Dziś Mikołajki i u Nas propozycja pysznego Ciasta Kawowego :) o tak z Kawą Bananową :) Pysznie i słodko.
Polecam .
Składniki NA CIASTO :
FOREMKA 26 cm na 15 cm lub 28 cm na 18 cm
Dziś Mikołajki i u Nas propozycja pysznego Ciasta Kawowego :) o tak z Kawą Bananową :) Pysznie i słodko.
Polecam .
Składniki NA CIASTO :
FOREMKA 26 cm na 15 cm lub 28 cm na 18 cm
- 4 łyżeczki Kawy rozpuszczalnej Bananowej Skworcu
- 250 g masła lub margaryny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka zmielonych goździków
- 1 łyżeczka Cukier waniliowy z prawdziwą wanilią
- 3 łyżeczki kakao
- 200 g Cukru brązowego
- 5 jajek
- 1 łyżeczka goździków mielonych
- 1 słoik dżemu śliwkowego
Polewa :
- 150 g czekolady białej
- 150 g czekolady gorzkiej
- 50 g masła
- 3 łyżki mleka lub śmietany 30 %
- 2 łyżki cukru pudru
PRZYGOTOWANIE:
Do dużej miski przekładamy wszystkie sypie składniki. Mieszamy.
Do suchych składników przekładamy zimną Kawę , rozstopione masło , jajka. Całość dokładnie mieszam za pomocą miksera na wolnych obrotach. Masa będzie gęsta.
Blaszkę wykładam papierem do pieczenia ( musi wystawać poza blachę). Następnie wylewam ciasto. Piekę do tzw suchego patyczka ok 40 minut w 180 stopniach góra-dół bez termoobiegu.
Kiedy ciasto się upiecze, czekamy aż przestygnie. Zdejmujemy papier. Ciasto przekrajamy wzdłóż i smarujemy dżemem lub powidłami (muszą być gęste).
Następnie robimy polewę.
Czekoladę gorzką łamiemy a następnie dodajemy pół mleka i pół masła masła , rozstapiamy , ( albo w kąpieli wodnej albo w mikrofali). Polewamy ciasto. Czekamy aż polewa stężeje .
Następnie to samo robię z białą czekoladą. Robię wzorek na ciemnej polewie. Po wystygnięciu , ciasto kroję .
Polecam napić się z kawą bananową:) Jest pysznie .
Do dużej miski przekładamy wszystkie sypie składniki. Mieszamy.
Do suchych składników przekładamy zimną Kawę , rozstopione masło , jajka. Całość dokładnie mieszam za pomocą miksera na wolnych obrotach. Masa będzie gęsta.
Blaszkę wykładam papierem do pieczenia ( musi wystawać poza blachę). Następnie wylewam ciasto. Piekę do tzw suchego patyczka ok 40 minut w 180 stopniach góra-dół bez termoobiegu.
Kiedy ciasto się upiecze, czekamy aż przestygnie. Zdejmujemy papier. Ciasto przekrajamy wzdłóż i smarujemy dżemem lub powidłami (muszą być gęste).
Następnie robimy polewę.
Czekoladę gorzką łamiemy a następnie dodajemy pół mleka i pół masła masła , rozstapiamy , ( albo w kąpieli wodnej albo w mikrofali). Polewamy ciasto. Czekamy aż polewa stężeje .
Następnie to samo robię z białą czekoladą. Robię wzorek na ciemnej polewie. Po wystygnięciu , ciasto kroję .
Polecam napić się z kawą bananową:) Jest pysznie .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz